Aktuális

Éden Hotel-erőszak: leállítja TV2-es hirdetéseit a Vodafone

A Vodafone az ellen tiltakozik, ahogyan a TV2 csatorna az Éden Hotelben történt erőszakos cselekményhez viszonyult.

A TV2-nél sok százmillió forintot költő Vodafone felfüggeszti a csatornára tervezett hirdetéseit. A távközlési cég kiáll a női jogok védelméért, így tiltakozik az Éden Hotelben bemutatott erőszakos jelenet és a csatorna hozzáállása ellen. A Vodafone elfogadhatatlannak tartja, hogy a műsor készítői nem nyújtottak azonnal segítséget a bántalmazott nőnek.

A Vodafone, mint a TV2 több százmilliós nagyságrendű hirdetője és a magyar társadalom felelős vállalati szereplője kötelességének érzi, hogy megszólaljon az ügyben. (…) állást foglal az erőszak minden formája ellen, és az emberi jogok védelme, valamint az ezekkel kapcsolatos európai normák betartása érdekében” – írják. A vállalat etikai kódexe nem engedi üzleti kapcsolat fenntartását olyan cégekkel, melyek nem tartják be ezeket a normákat.

A Vodafone az egyik legnagyobb magyarországi hirdetőként addig nem indít új kampányt, illetve addig felfüggeszti a jelenleg tervezett kampányait, amíg a csatorna nyilvánosságra nem hozza ígért belső vizsgálatának eredményét, és nem garantálja világos állásfoglalásban, hogy a jövőben maximálisan tiszteletben tartja és tartatja a női jogokat.

Az Éden Hotel című műsor egyik szereplőjét társa szexuálisan zaklatta, majd amikor a nő ellenállt, ordítva sértegette. A történteknek a férfi játékos számára nem lett következménye, a női szereplő viszont megalázó helyzetbe került, társai végül kiközösítették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top