Aktuális

Segíts adód 1%-val!

Ennél egyszerűbben nem is segíthetnél! Fontos társadalmi feladatokat ellátó alapítványokat gyűjtöttünk össze, hogy segítsünk eldönteni, kinek ajánljátok fel adótok 1 %-t!

 

                                      Kézenfogva Alapítvány a fogyatékos emberekért

A KézenFogva Alapítvány több mint 20 éve dolgozik a fogyatékos emberekért. Fontosnak tartja felhívni a figyelmet az ő speciális helyzetükre és mindig az életkoruknak megfelelő ellátásban részesíteni őket.
Az alapítvány neve szimbolikus, a fogyatékos gyereket nevelő családok kezét nem engedik el: születéstől a munkába állásig kísérik őket programjaikkal. Ezek között találhatók közvélemény-formáló programok, munkára felkészítő tréningek, szakemberképzés.

Jogsegély szolgálatuk éves szinten több száz esetet old meg diszkriminációs ügyekben.
Ha őket támogatod adód 1 %-val, úgy hozzájárulsz, hogy fogyatékos embertársaink a legszakszerűbb segítséget kapják. Segítsd munkájukat, hogy jól érezzük magunkat egy olyan társadalomban, ahol mindenki értékes.
A KézenFogva Alapítványról bővebb információt ezeken a linken találsz:

Nézd meg 1%-os videójukat is!

Elérhetőség:
Budapest, 1093 Lónyay u. 19.
Levelezési cím: 1461 Bp. Pf.: 234.
Telefon: +36 1 215 52 13
E-mail: kezenfogva@kezenfogva.hu
Adószám: 18050495-2-43

 

                                                Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány

A nevetés gyógyít – ez a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány hitvallása, amit számos tudományos kutatás is alátámaszt. A Piros Orr Bohócdoktorok immár 19 éve járnak budapesti és vidéki gyermekkórházakba, hogy elvigyék a beteg gyermekeknek a vidámság gyógyító erejét.
Bohócjátékukkal, sok zenével, vicces helyzetekkel, trükkökkel megnevettetik a kis betegeket, ezzel is elviselhetőbbé teszik számukra a kórházi tartózkodást.

A bohócdoktorok 2006 óta már idősotthonok lakóit, tavaly óta pedig speciális törődést igénylő gyermekeket is látogatnak.  Eddig több mint 264 ezer beteget sikerült megnevettetniük. A bohócdoktorok képzett előadóművészek, folyamatos továbbképzésükre nagy hangsúlyt fektet az alapítvány.
Kérjük, adója 1%-val támogassa a bohócdoktorok gyógyító munkáját!
Adószámunk: 18090628-1-41

 

                                                         1% adó 100 % élet!

A Herman Ottó Állat- és Természetvédő Egyesületet, a természettudós Herman Ottó hozta létre 1882-ben. Magyarország első, sokáig egyetlen állatvédő egyesülete Európában is az elsők között alakult meg.
Kiemelt céljaink között szerepel a bajba jutott állatok segítése, és megfelelő törvényi háttér megalkotásának elősegítése. Jelenleg 5 menhelyet működtetünk, több mint 1000 állatról, elsősorban cicákról és kutyákról, gondoskodunk.

 

Egyesületünk semmilyen állami támogatást nem kap, kizárólag adományokból, felajánlásokból és önkénteseink fáradhatatlan munkájából tartjuk fent magunkat és biztosítjuk védenceink ápolását, gondozását. Így kiemelten fontos az SZJA az 1%-ból befolyó összeg. Ha teheti, adója 1%-ának felajánlásával segítse munkánkat. Adószámunk: 19816016-1-43 Őszintén köszönjük!

Elérhetőségeink:
HEROSZ Állat- és Természetvédő Egyesület 1113 Budapest, Nagyszőlős utca 21.
Tel: (+36)1 331 8380 e-mail: info@herosz.hu

 

                                                            NEM OKÉ otthonok

nem oké, hogy kétszázezer kölök sosem lát WC-t, mosdókagylót,
És nem oké, hogy a penészes szobák rájuk rohadnak,
És nem oké, hogy a sötét lakásban sosem ad fényt a vakablak”- írja Lackfi János a Habitat által inspirált versében.
A Habitat for Humanity Magyarország azért dolgozik, hogy mindenkinek méltó otthona legyen.

 

 

Felújítási munkával, építőanyaggal, szerszámok biztosításával, szaktudás átadásával, önkéntes munkával közvetlen segítséget nyújtanak a rászorulóknak, szakpolitikai javaslatokkal pedig a döntéshozókat próbálják meggyőzni egy igazságos lakáspolitika kialakításának fontosságáról. A Te adód 1%-a is segíthet abban, hogy az utcán élő emberek lakásba költözzenek, szegénységben élő családok kályhát építhessenek, kijavíthassák a beázó tetőt vagy lecserélhessék a rossz ablakokat.

Habitat for Humanity Magyarország
ADÓSZÁM: 18672772-2-42

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top