Aktuális

Középiskolai pótfelvételi: május 15-ig lehet jelentkezni

A pótfelvételi eljárás során nemcsak azok a diákok választhatnak az üres középiskolai helyek közül, akik az első körben sikertelenül jártak, hanem azok is, akik időközben meggondolták magukat.

Hétfőn megkezdődött a középiskolák pótfelvételi eljárása, a diákok több száz iskolába jelentkezhetnek, mivel országszerte rengeteg férőhely betöltetlen maradt a rendes felvételi során – írja az mno.hu. Az egyetemi felvételivel ellentétben azoknak a diákoknak is van lehetőségük váltani, akik már az első körben is bekerültek valahová. Az érdeklődő diákok az Oktatási Hivatal honlapján tájékozódhatnak az üres helyekről, több száz iskolában próbálkozhatnak.

Középiskolai pótfelvételi: május 15-ig lehet jelentkezni

A pótfelvételit egyénileg kell intézni, vagyis közvetlenül fel kell venni a kapcsolatot a kiszemelt iskolával. Az intézmények ugyanis maguk döntik el, hogy betöltik-e az üres helyeket, így mindenképpen érdemes személyesen érdeklődni a feltételekről. A rendes eljárásban egyébként 95 ezer jelentkező közül 88 ezer nyert felvételit valahová, de csak 67 ezren kerültek be az első helyen megjelölt intézménybe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top