Aktuális

Érettségi: hogy mondják latinul a weblapkészítést?

A hétvégi szusszanás után hétfőn folytatódnak az írásbeli érettségik. Többek között informatikából, biológiából, földrajzból és társadalomismeretből bizonyíthatnak a diákok.

Újabb tantárgyakból írásbeliznek az érettségizők a héten – közölte az MTI. Ma a nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli érettségi vizsgáit tartják; horvát, német, román, szerb és szlovák nyelvből folyik a számonkérés. Kedd délután következik az emelt szintű informatika, többek között szövegszerkesztés, weblapkészítés és táblázatkezelés izzasztja majd le a maturálókat. Ugyanezen a napon délután a latin és a héber nyelv nehézségeivel kell megbirkóznia néhány vállalkozókedvű érettségizőnek.

A hét közepén kerül sor a biológia írásbeli érettségire, majd délután társadalomismeretből vizsgáznak a diákok. Csütörtökön délelőtt kémiából, délután földrajzból bizonyíthatnak az érettségizők. A hét utolsó munkanapján követekzik a középszintű informatika vizsga, délután pedig belügyi rendészeti ismeretekből csillogtathatják meg tudásukat a tanulók. Ekkor lesz az ének-zene és a művészettörténet vizsga is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top