Aktuális

Ő az ország leggazdagabb üzletasszonya

A 100 leggazdagabb magyar listájára egyedüli nőként csak Kósa Erika került fel idén. Az üzletasszony több mint húsz éve tevékenykedik pénzügyi területen, de a pályája egészen másként indult.

Kósa Erika a Somogy megyei Csokonyavisontán született. Élete egyik mottóját édesanyjától kapta: “Amibe belevágod a fejszédet, kislányom, azt csináld végig!” Tinédzser korában kacérkodott a színészettel, de végül pályáját óvónőként kezdte, mivel imádja a gyerekeket. Eredeti szakmájában azonban csak nyolc évig dolgozott. Bő 20 évvel ezelőtt először részben, majd teljes egészében átnyergelt pénzügyi területre. Elmondása szerint azért, mert korábbi munkájában nem látott már fejlődési lehetőséget és nem is tudott belőle megélni.

Először egy osztrák cégnél tevékenykedett, itt ismerkedett meg két későbbi üzlettársával, Kostevc Péterrel és Kutvölgyi Pállal. Velük és férjével alapította 16 évvel ezelőtt a Brokernetet. Társaival 13 éven keresztül irányította a céget, majd 2012 őszén megalapította saját vállalkozását, a Consequit Groupot, melynek elnöke, csakúgy, mint a Consequit Jövő Alapítványnak. A cégcsoport ma már megkerülhetetlen tényezőnek számít a hazai biztosításközvetítői piacon, fő csapásirányuk most a nyugdíjbiztosítások értékesítése.

Az üzletasszony személyes küldetésének tartja, hogy az emberek tudatosabban kezeljék pénzügyeiket, gondoskodjanak előre anyagi biztonságukról, időskori éveikről. 

Ő az ország leggazdagabb üzletasszonya

Cége honlapján az elnöki beköszönőben azt írja, a pénzügyek világáról az az általános vélekedés, hogy egy rideg, szigorú világ, ami elsősorban a férfiak felségterülete. Ő azonban mélyen hisz abban, hogy a jól meghozott pénzügyi döntésekben a férfias és a nőies energiák, a racionális és az emocionális oldal együtt alkotnak tökéletes egységet. 

“Akkor tudunk sikeresek lenni, ha figyelünk egymásra, ha az IQ mellett nagy szerepet kap az EQ is, és ha arra törekszünk, hogy az élet minden területén harmóniában legyünk: önmagunkkal, a munkatársakkal, a családdal, barátokkal és a persze a tágabb környezetünkkel” – fogalmazott korábban a HR Portálnak adott interjúban. Férjével, Körtvélyesi Zoltánnal is mindig arra törekedtek, hogy a munka és a családi élet egyensúlyát meg tudják teremteni. Két lányuk van, Petra és Dominika.

Kósa Erika nem először került a száz leggazdagabb magyar közé. Bár vagyona az elmúlt években jócskán apadt a Brokernettel való szakítás következtében, de a 6,1 milliárd forintos becsült összeg még így is elég volt arra, hogy a 100 leggazdagabb magyar listáján a 99. helyet megszerezze.

Új belépők, régi csúcstartók

A 100 leggazdagabb magyar listáját továbbra is Csányi Sándor vezeti – derül ki a napi.hu gondozásában immáron 14. alkalommal, ma megjelent kiadványból. A második helyet a tavalyi évhez hasonlóan Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa szerezte meg. Igazi meglepetés, hogy a tavalyi 2014-es harmadik helyezett, az online erotikus szolgáltatásokból meggazdagodott Gattyán György idén csak a hatodik helyen végzett. Helyette Várszegi Gábor, a Fotex-csoport főtulajdonosa került a dobogó harmadik helyére. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top