Aktuális

A felsőoktatási törvény módosítása ellen tüntettek Budapesten

A felsőoktatási törvény tervezett módosítása ellen tiltakozott a Veszélyben vannak az egyetemeink Facebook-csoport csütörtökön Budapesten, a Kossuth téren.

Gerő Márton szervező a mintegy félszáz egyetemi oktató és hallgató részvételével megtartott demonstráción elmondta: az egyetemi autonómia súlyos megsértéseként értékelik a felsőoktatási törvénymódosításnak a kancellárok hatáskörére és a konzisztóriumokra vonatkozó egyes rendelkezéseit.

A felsőoktatás szabadságát féltik

A többi között kifogásolják, hogy a kancellár még a rektor hatáskörébe tartozó döntések tekintetében is egyetértési joggal rendelkezne, illetve hogy a felsőoktatási stratégiai döntések megalapozásában is részt vevő öttagú konzisztórium három tagját a miniszter delegálná – mondta a szónok. A demonstráción, amelyet támogatott a Hálózat a tanszabadságért elnevezésű szervezet is, a résztvevők kartondobozokból felállították az “autonómia közös várát”.

További cikk a témában:

Felsőoktatási szakok veszélyben: “Ha meghalljuk a reform szót, szinte sikítunk”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top