Aktuális

Adócsökkentés: több marad a zsebünkben jövőre

Főleg a kétgyerekes sertéshúskedvelők járnak jól. És mindenki, aki fizet személyi jövedelemadót.

A becsületes munkából élőket nagymértékben segítik majd a kormány jövő évi adócsökkentési javaslatai – írja az index.hu. A személyi jövedelmadó 16 százalékról 15 százalékra mérséklődik, a hosszú távú cél pedig az, hogy ez az adónem egy számjegyűre csökkenjen. Örülhetnek a sertéshúst szívesen fogyasztók is: ennek a terméknek a forgalmi adója 27 százalékról 5 százalékra csökken. A tervek szerint később más élelmiszereket is érinthet az ötszázalékos áfakulcs.

Magyarországon érezhetően megnőtt a gyermekvállalási kedv, már a kétgyerekes családok is jól járnak: számukra 2019-ig megduplázódna az igénybe vehető kedvezmény mértéke. Jövőre a két átlagkeresős, gyermektelen családok havi 4700 forinttal (évente 56 ezer forinttal) vihetnek haza többet, míg a két gyermeket nevelő, minimálbérből élő családok havi 7100 (évi 85 ezer) forinttal keresnek többet. Az ugyancsak két gyermeket nevelő, de átlagkeresetű családok jövedelme havonta több mint 9 ezer forinttal emelkedhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top