Aktuális

A budapesti gimnazisták lógnak a legtöbbet

Borsodban és Budapesten hiányoznak igazolatlanul a legtöbbet a diákok. Az adatok ugyanakkor csökkenő tendenciát mutatnak, köszönhetően a családi pótlék megvonására vonatkozó szabályoknak.

A legfrissebb statisztikai adatok szerint a legtöbb igazolatlan hiányzást az általános iskolás diákok Borsod-Abaúj-Zemplén megyében gyűjtik be, míg a  szakközépiskolások és a gimnazisták Budapesten. Ennek ellenére az iskolakerülők száma az elmúlt öt évben a felére csökkent írja a Magyar Nemzet az Emberi Erőforrások Minisztériuma adataira hivatkozva.

A vasiak hiányoznak a legkevesebbet

Feltűnő adat az is, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében negyvenszer annyi gyerek hiányzott az általános iskolákból igazolatlanul az előző tanévben, mint a nyugat-dunántúli Vas megyében, ahol mindössze 29-en “lógtak”. Országos viszonylatban Borsod a hiányzók egyötödét adja, a megyében 1167 gyerek hiányzott igazolatlanul ötven óránál többet.

A budapesti gimnazisták lógnak a legtöbbet

A második legtöbb hiányzót Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében regisztráltak (597 gyerek), míg a harmadik helyre Budapest (580 tanuló) került az ország általános iskoláiból.

Az elmúlt tanévben 5659 gyerek hiányzott ötven óránál többet az általános iskolákból, ezért ezek a családok hónapokig nem kaptak családi pótlékot. Az általános iskolák első évfolyamain hiányoznak a gyerekek a legtöbbet igazolatlanul, őket az ötödikesek követik.

A budapestiek lógnak a legtöbbet

A középiskolások közül Budapesten a legmagasabb az igazolatlan órák száma, itt 540-en lépték át a mulasztási határértéket. A másodikak itt is Szabolcs-Szatmár megye diákjai, és a Vas megyeiek ebben a korosztályban is eminensnek számít.

Az igazolatlanul mulasztott órák száma jelentősen visszaesett az elmúlt öt évben, ez leginkább a családi pótlék megvonásának köszönhető.

További cikkek családi pótlék, iskola témákban az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top