Aktuális

Érettségi: ma zárulnak az írásbelik

Az érettségizők ma írják utolsó vizsgáikat idegen nyelvekből, illetve néhányan katonai ismeretből, pszichológiából és természettudományi tantárgyakból számolnak be tudásukról.

A mai napon záruló írásbeli érettségi vizsgákon a köznevelési államtitkárság tájékoztatása szerint középszinten 17 idegen nyelvből 86 helyszínen 279-en vizsgának, míg emelt szinten 12 idegen nyelvből 43 helyszínen 207-en számolnak be tudásukról a diákok. A központi követelményekre épülő vizsgatárgyak közül katonai alapismeretek (33 helyszínen 216 diák), pszichológia (5 helyszínen 18 diák) és természettudomány (1 helyszínen 2 diák) tárgyakból vizsgáznak ma a középiskolákban. Emelt szinten gazdasági ismeretekből (8 helyszínen 20 diák) és katonai alapismeretekből (10 helyszínen 33 diák) bonyolítják le az érettségi vizsgákat.

Ma zárulnak az írásbeli érettségik

Az írásbeli vizsgákat az emelt szintű szóbelik követik június 4. és június 11. között. A középszintű szóbeli vizsgák időszaka június 15-26. A szóbeli vizsgák – beleértve a tételhúzást is – reggel nyolc óra előtt nem kezdhetők meg, és legfeljebb tizennyolc óráig tarthatnak. A vizsgázóknak legalább harminc perccel korábban kell megjelenniük a vizsgák helyszínén.

További cikkek érettségi témában az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top