Aktuális

10 időrabló szokás, amivel azonnal számolj le!

Úgy érzed, hogy kicsúszik a kezed közül az idő? Az időgazdálkodásod hatékonysága közelít a nullához? Könnyen lehet ennek az az oka, hogy saját magadat szabotálod. Nézzük, hogyan!

1. Túltervezed a dolgokat

Belátom, hogy ez kevesek gondja, de elsőként pipáljuk ki ezt a csekklistáról.Vannak emberek, akik a nap minden egyes percét ki akarják használni, és ezért vég nélkül terveznek. Ez persze fontos, de a cselekvés még fontosabb. Ezt szoktam mondogatni magamnak: 80% elég.Nem kell tovább polírozni, csapjunk a lovak közé!

10 időrabló szokás, amivel azonnal számolj le

2. Túl sokat vacakolsz egy egyszerű feladattal

Amikor munka van, akkor munka van. Képesnek kell lenned arra, hogy álló helyzetből pár másodperc alatt felgyorsulj százra. Magyarországon egy ember egy órai munkával 24$ értéket állít elő. Ugyanez Svájcban 50$, az USA-ban 67$. Nyilván ebben más tényezők is szerepet játszanak, de aki kimegy az USA-ba dolgozni, általában arról számol be, hogy kell némi idő, amíg felveszi a munkatempót. Pörögni kell, nincs mese.

10 időrabló szokás, amivel azonnal számolj le

3. Nem pihensz eleget

Ha túl sokat ülünk az asztalnál, romlik a hatékonyságunk. Két dolog kell: oxigén és víz. Kelj fel, és járj egyet, közben pedig igyál egy nagy pohár vizet (ne valami édes löttyöt, alkoholt meg főleg ne).

Alapvető, hogy ne hagyj ki étkezést. Ebben életem során rengeteget bűnöztem, csak nemrég sikerült átállnom a napi 5, fix idős étkezésre. Kicsit macerás, nem vitás, de megéri.Este pedig nincs kaja 6-7 óra után, mert az alvásnak annyi.

Még több időrabló szokás a MagadUram blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top