Aktuális

Először lehet női vezetője az Oxfordi Egyetemnek

A Harvardon doktorált hölgy elismert biztonságpolitikai és terrorizmus-szakértő.

Csaknem 800 éves fennállása során először lehet női vezetője a hírneves Oxfordi Egyetemnek. Amennyiben megerősítik, Louise Richardson, a skóciai St. Andrews Egyetem jelenlegi alkancellárja a jövő év elején válthatja Oxfordban Andrew Hamiltont, és megbízatása 7 évre szól majd.

Forrás: ox.ac.uk
Forrás: ox.ac.uk

Jelölését a tekintélyes intézmény kongregációjának, “parlamentjének” kell jóváhagynia. Megválasztása esetén Louise Richardson lesz az első nő, aki vezetheti az 1230-ban alapított egyetemet, amelynek élén hivatalosan a csak formális tisztséget betöltő kancellár, jelenleg Lord Patten of Barnes áll.

“Oxford a világ legjobb egyetemeinek egyike. Megtiszteltetés számomra, hogy lehetőségem nyílik e tekintélyes intézmény vezetésére” – mondta az 56 éves Richardson, aki Írországban született. Dublinban történelmet, Kaliforniában politikatudományt tanult, majd a Harvardon doktorált. Mindenekelőtt biztonságpolitikai és terrorizmus-szakértőként ismert.

Még több sikeres női vezető az NLCafé:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top