Aktuális

Aluljárókat öntött el a hirtelen lezúduló esővíz

A keddi viharok a jéggel és a hirtelen lezúduló óriási mennyiségű esővel okozták a legtöbb kárt az országban. Több száz riasztást kaptak a tűzoltók.

Budapesten 160, országszerte 230 alkalommal riasztották a tűzoltókat a keddi vihar okozta károk elhárítására. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a legnagyobb problémát – elsősorban a fővárosban – az okozta, hogy a vízelvezetők nem tudtak megbirkózni a hirtelen lezúduló esővel, ezért a víz pincéket, aluljárókat és az alacsonyabban fekvő útszakaszokat öntötte el.

A hirtelen lezúduló eső okozta a legtöbb problémát

Jelentős károkat okozott a vihar

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: a vihar leginkább a fővárost, illetve Pest- és Komárom-Esztergom megyéket érintette. Sok jelzőlámpa meghibásodott, ami jelentős közlekedési nehézségeket okozott a budapesti kerületekben, illetve a viharos szél gallyakat tört le, fákat döntött ki. Személyi sérülésről nem kaptak bejelentést.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, Budapesten reggel hat órakor még tizenegy helyszínen végeztek műszaki mentést a tűzoltók. A várban szünetelt az áramszolgáltatás, mert a víz befolyt az egyik trafóházba, a tűzoltók segítségével még az éjszaka visszaállt a szolgáltatás.

Aluljárókat öntött el a hirtelen lezúduló esővíz

A 10. kerületben egy, a 16. kerületben két épületbe villám csapott, utóbbi helyszínen kigyulladt egy hetven négyzetméteres épület teteje, a tűzoltók oltották el.

A 11. kerületi Péterhegyi út egyik aluljárójában méteres víz gyűlt össze, és a 21. kerületben is aluljárót öntött el a hirtelen lezúduló esővíz. A Kondorosi úti patak a Bodola Lajos utcánál kilépett a medréből, elárasztva a környező épületek pincéit.

A 20. kerületi Vörösmarty utcában faág zuhant a villamos felsővezetékre, a műszaki mentés idejére a villamosforgalmat le kellett állítani.

További vihar cikkek az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top