Aktuális

Hatalmas siker: magyar nő vezeti a világ legintelligensebb embereit

Balanyi Bibiánát választották a kiemelkedően magas intellingenciahányadosú embereket gyűjtő Mensa International elnökévé.

A szervezetbe azok kerülhetnek be, akik a Mensa intelligenciatesztje szerint IQ-juk alapján a népesség felső két százalékába tartoznak.

Kedd reggel a Mensa magyar szervezete, a Mensa HungarIQa közleményt adott ki. Mint írták, a nemzetközi klub világszerte mintegy 130 ezer tagot számlál. Balanyi Bibiána júliustól veszi át a vezetését. Megválasztása fantasztikus siker; erős mezőnyben, a magyarországinál sokkal nagyobb taglétszámmal működő nemzeti egyesületek jelöltjeivel szemben diadalmaskodott.

Fotó: Zih Zsolt MTI
Fotó: Zih Zsolt MTI

Bibiána 1994 óta tagja a Mensa HungarIQa Egyesületnek, és 10 évig volt annak elnöke. 2009-től a nemzetközi Mensa fejlesztési igazgatójává választották; 4 évet töltött ebben a pozícióban, így komoly tapasztalattal szállt versenybe a nemzetközi elnöki tisztségért. Kampányában a fiatalok számára vonzóbb szervezetet, a kulturális különbségek terén nagyobb megértést és megújuló honlapot ígért.

A szervezet megalakulása óta ő lesz a nemzetközi egyesület 3. női vezetője és egyúttal a valaha volt legfiatalabb elnöke.

A politikamentes szervezet célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket, tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre.

Egy korábbi videó az intelligencia méréséről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top