Aktuális

Itt az új funkció: így vonhatod vissza az elküldött e-maileket a Gmailben

Hasznos új funkcióval bővült a Gmail-szolgáltatás, ám ha használni akarod, előtte be kell állítani. Mutatjuk, hogyan.

A Gmailben mostantól a küldéstől számított maximum 30 másodpercen belül visszavonhatod az elküldött e-maileket. Ha például az utolsó pillanatban veszel észre egy hibát a szövegben, vagy valamilyen más okból gondolod meg magad, a Küldés visszavonása funkciót használva még megakadályozhatod, hogy az e-mail a címzett postafiókjában landoljon. Mindez úgy lehetséges, hogy a Gmail ad 10-20 vagy 30 másodperc gondolkodási időt a küldés gomb megnyomása után, vagyis ha nem avatkozol közbe, akkor is eleve csak ennyivel késleltetve küldi el az e-mailt.

A Küldés visszavonása (Unsend) funkció a Google Labsben már eddig is elérhető volt, így ha ott engedélyezted, továbbra is használhatod. Azonban ha még nem találkoztál vele, akkor külön be kell állítanod. Így:

  1. Nyisd meg a Gmail webes felületét!
  2. Kattints a jobb felső sarokban a Beállítások fülre!
  3. A legördülő menüben szintén válaszd a Beállítások menüpontot!
  4. Keresd ki a Küldés visszavonása funkciót és pipáld be!
  5. Válaszd ki, hogy 10, 20 vagy 30 másodperc gondolkodási időt kérsz, ameddig visszavonhatod az e-maileket!
  6. Az oldal alján kattints a Változtatások mentése gombra!
Itt az új funkció: visszavonhatod az elküldött e-maileket a Gmailben

Ha mindezt megtetted, attól kezdve a Gmail minden e-mail elküldése után felajánlja majd a visszavonás lehetőségét. A visszavont e-mailek nem vesznek el, hanem bekerülnek a Piszkozatok mappába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top