Aktuális

Te betartod a jobbkéz-szabályt?

Már nem is számolom, hogy autóm épsége hányszor múlt egy hajszálon a fránya jobbkéz-szabály miatt, amit az autósok és a kerékpárosok többsége bizonytalanul vagy egyáltalán nem alkalmaz.

Már KRESZ-tanulás közben éreztem, a jobbkéz-szabály miatt még nagyon sok kellemetlen pillanatban lesz részem.

Igazam lett!

1.) 10-ből 2-szer nem tudom eldönteni, két egyenrangú út kereszteződésén haladok-e keresztül, vagy mi van. Főleg sötétben, ismeretlen útszakaszon vagyok meglőve, ahol sehol egy tábla, sehol egy útfelfestés, sehol egy fránya X.

Te betartod a jobbkéz-szabályt?

2.) Ha világosan felismerem a jobbkezes kereszteződést, még mindig nem vagyok biztonságban, mert a jogosítvánnyal rendelkezők gigaszázaléka nem így érez: ellentmondást nem tűrően szaggatnak bele a kereszteződésbe.

3.) És ha csak a gépjárművezetők ne ismernék a jobbkéz-szabályt, de a bringások 95 százaléka sem teszi. Ezzel persze nemcsak önmaguk testi épségét kockáztatják, mert legyen bármennyire is kicsi a kocsim, mégiscsak én vagyok az erősebb, ráadásul nekem is kárt okoznak.

Csak ma, munkába jövet – egy kb. félórás távon – kétszer nem kaptam meg az elsőbbséget. Újra eszembe jutott édesapám figyelmeztetése, akitől megtanultam, soha ne bízzak a másik autósban, mindig legyek résen, és figyeljek! Megfogadtam, egy jobbos kereszteződésbe nem is merek fékezés nélkül begurulni, mert kicsi az esélye annak, hogy nem jönnek belém.

Ezek után már csak azt szeretném megkérdezni:

Miért nem lehet eltörölni ezt a nem épp hülyebiztos szabályozást?

Vagy ha annyira ragaszkodunk hozzá, miért nem lehet ezt is mindenütt táblával jelölni?

A válaszokat előre is nagyon köszönöm!

Olvasd el ezt is!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top