Aktuális

Időben megérkeznek az iskolákba a tankönyvek

Az Emberi Erőforrás Minisztériuma szerint a nyomdák időben elkészítették és továbbították az iskolák részére a tankönyveket, ezért idén nem kell tankönyvhiánnyal számolni szeptember 1-jén.

Augusztus 3-ától megkezdik az iskolákba kiszállítani a tankönyveket, így az augusztus 25-ei határidőre az ország valamennyi tanintézményének könyvrendelését maradéktalanul teljesítik. Idén az általános iskolás kisdiákok több mint hatvan százaléka ingyen vagy jelentős kedvezménnyel veheti át tankönyveit, 2017-től pedig minden alsós gyerek számára ingyenesen biztosítják a tanuláshoz szükséges tanfelszerelést – tájékoztatott az Emberi Erőforrás Minisztérium.

Kísérleti tankönyvek a 2015–16-os tanévben

Jelenleg mintegy háromezer-négyszázféle tankönyv áll az általános és középiskolás diákok és pedagógusok rendelkezésére. Idén 150 kísérleti tankönyvet vezetnek be, és több mint százat átdolgoztak a tankönyvszerkesztők.

A tankönyvek kínálatából a szaktanárok választhatnak, ezért az iskolák megrendelt könyvlistái között idén is eltérések lehetnek.

Időben megérkeznek az iskolákba idén a tankönyvek

Olcsóbb tankönyvek a 2015–16-os tanévben

Az 2015–16-os tanévben ismét a tanintézmények árusítják a könyveket, így a korábbi év meglehetősen nagy felháborodást kiváltó csekkes befizetését megszüntették. A tankönyvek árai valamelyest csökkentek, az egyes könyvek jellemzően 750 és 2500 forint között mozognak, míg a munkafüzeteket, feladatgyűjteményeket általában 250 Ft és 1200 Ft között vásárolhatják meg a szülők.

A tankönyvek árusításának időpontjáról az iskolák döntenek, jellemzően az első tanítási napon, szeptember 1-jén lehet azokat átvenni.

További tankönyv témájú cikkek az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top