Aktuális

Vízilabdásaink legyőzték az USA-t

Viszonylag kevés izgalommal, 13:9-re legyőztük az USA-t a kazányi vizes vb helyosztó mérkőzésén. Továbbra is harcban vagyunk az ötödik helyért.

Nagy csalódást hozott az olaszok elleni, balszerencsés mérkőzés, többen féltették a vízilabdacsapatot az USA-meccs előtt. A mérkőzés játékvezetői labdával kezdődött, amit a magyar csapat hozott el. A találkozó első gólját a mieink lőtték, az első negyed 3:1 lett. A játék további részében jellemzően két góllal vezetett válogatottunk. A harmadik negyedben zárkózni próbált az USA, kicsit talán “meg is fújták őket”, de négy emberhátrány kivédekezését követően így is 9:6-tal kezdődött az utolsó negyed. Ekkor klasszis módon játszottunk.

Vízilabdásaink legyőzték az USÁ-t

Benedek Tibor tanácsokat oszt: ma nagyon bejött, amit mondott

12:7-nél már látszott, hogy zsebben van a mérkőzés, ekkor még három perc volt hátra. Varga Dénes három gólt szerzett.

Az ötödik helyért következő helyosztón Montenegró ellen játszik válogatottunk, megismétlődik tehát a legutóbbi vb döntője. A montenegrói csapat viszonya saját edzőjükkel nem felhőtlen, de így sem szabad lebecsülni őket. A magyar vízilabdacsapat az egész meccsen szépen, akciódúsan játszott.

Benedek Tibor a meccs végén még kikérte az időt, a taktika bevált, az amerikaiaknak esélyük sem volt megszorítani minket, 13:9 lett a vége. A csapat kemény mérkőzésen győzött, Márai Balázs és Varga Dénes – utóbbi három góljával – különösen jól játszott.

A szövetségi kapitány szerint az olasz meccs elvesztése nem volt szégyen, de az ötödik hely elbukása az lenne. Ha a montenegróiak ellen is ezt a formát sikerül hozni, akkor viszont biztosan nem lesz baj.

További cikkek a témában:

Így küzdenek a magyar vízilabdások a győzelemért – galéria

Úszd át a Balatont a vízilabdás fiúkkal!

“Egy idő után mindegy volt, hogy férfi vagyok, vagy nő”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top