Aktuális

Szilágyi Liliána 200 pillangón hetedik, Gyurta döntős 200 mellen

Két magyar versenyzőnek is szurkolhattunk ma délután: Szilágyi Liliánának a 200 m-es pillangó döntőjében, Gyurta Dánielnek, a 200 mell esélyesének pedig a szám középdöntőjében.

Szilágyi Liliána tavaly Nankingban, az ifjúsági vb-n 100 m és 200 m pillangón is győzni tudott, utóbbin 2:06:59 idővel nyert. Most Kazanyban az első napokban ágynak esett, ki kellett hagynia a 100 m-es pillangó döntőjét, a 200 m-es futamaira viszont ragyogóan felépült a tizennyolc éves Lilu.

A hármas pályán úszó Szilágyi Liliána 100 méternél még utolsónak fordult, de aztán begyújtotta a rakétákat, végül sikerült 2:07:76-tal hetediknek beérnie. A versenyt a japán Nacumi Hosi nyerte 2:05:56-tal, második Camille Adams (USA) harmadik pedig a kínai Zhang Ju-fej lett. Szilágyi Liliána boldog volt, hogy 30 órán belül háromszor egymás után sikerült 2:07-et úsznia, kiváló belépő volt ez a felnőttek közé.

Szilágyi Liliánától hatalmas eredmény, hogy első felnőtt vb-jén egyből döntős tudott lenni, a klasszisa megvan ahhoz, hogy akár Egerszegi Krisztina, Szabó Tünde vagy Kovács Ági szintjét is elérje.

Szilágyi Liliána 200 pillangón hetedik, Gyurta döntős 200 mellen

Liliána ígéretes karrier előtt áll

Gyurta Dani fő számában, a középdöntőben a hármas pályán 2:08:53-as időt úszott úgy, hogy a középdöntőt nyerő Jaszuhiró Koszeki hosszú ideig világcsúcsrészidőn belül úszott. Gyurta harmadik lett, hagyott tartalékot gazdagon a döntőre.

További cikkeink a témában:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top