Aktuális

Pussy Riot is jön a Szigetre

A két orosz punk lány egy, az emberi jogokról szóló interaktív beszélgetésen vesz részt pénteken a Sziget Fesztiválon.

Nagyedzsa Tokolonnyikova és Marija Aljohina pénteken várja az emberi jogok iránt érzékeny szigetlakókat egy kötetlen beszélgetésre.  A Vlagyimir Putyin orosz elnök nézeteivel szöges ellentétben álló két lány a Glastonbury fesztiválon tartott először interaktív fórumot feminizmusról és az autokrata politikai berendezkedéssel szembeni fellépés lehetőségeiről. A rendezvény sikerén felbuzdulva most a külföldön Island of Freedom néven futó Sziget Fesztiválon folytatnák adománygyűjtéssel összekötött emberi jogi missziójukat. A Pussy Riot tehát nem fog koncertezni, hanem színpadi beszélgetésen vesznek részt, gázsijukat pedig egy emberi jogi szervezetnek ajánlják fel.

Pussy Riot is jön a Szigetre

Tokolonnyikova, Jekatyerina Szamucevics és Aljohina a bíróság előtt

A Pussy Riot együttest 2011 szeptemberében, Vlagyimir Putyin újraválasztásának “alkalmából” alakította Nágya és Mása, pár barátnőjükkel. Profi médiajelenlétük és folyamatos Putyin-fricskázásuk eredményeképpen a még ma is igen kemény orosz büntetőtáborok egyikét is megjárták, ahonnan csak széles körű nemzetközi összefogás eredményeképpen szabadulhattak ki idő előtt. Ez azonban nem törte meg őket, jelenleg is Putyin rendszerének kíméletlen kritikusai.

További cikkeink a Szigetről:

3 menő szett, amiben csapathatod a Szigeten

Welcome Robbie Williams – így fogadja Csobot Adél a világsztárt!

Robbie Williams koncertjével rajtol a Sziget

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top