Aktuális

Útfelújítások: ez vár ránk szeptemberben

Javában tartanak az útlezárások a fővárosban, pedig vészesen közeledik a szeptember. Ezeken a csomópontokon kell dugóra számítanunk ősztől is.

Világos, hogy útfelújításokra, valamint a közösségi közlekedés fejlesztésére szükség van. Ez akkor is nyilvánvaló tény, ha az útlezárások miatt hatalmas dugók vannak. Azzal már mondjuk, vitatkoznánk, hogy tényleg jó-e ez a rengeteg nagy projekt párhuzamosan futtatva. Így vagy úgy, türelmesen várjuk mindegyik felújítás végét. Csak legyenek kész a legfontosabbak, mire elkezdődik a tanév, és mindenki visszaköltözik a fővárosba. Sajnos a jelek szerint nem így lesz. A BKK honlapja szerint több felújítás is belenyúlik az őszbe.

Forrás: BKK Facebook oldala
Forrás: BKK Facebook oldala

1. Széll Kálmán tér

Friss hírek szerint a második ütemnek áprilisban le kellett volna zárulnia. A harmadikat elvileg szeptember végére ígérték. Nagyjából tehát egy ütem csúszás van. A BKK honlapja szerint viszont szeptemberre a végleges helyére kerül a 4-es és 6-os villamos végállomása. A gépkocsiforgalmat érintő sávlezárások nyilván jó darabig maradnak. Ennek a projektnek ugyanis nagyon messze van még a vége. (Aktuális információk itt érhetők el.)

2. Budaörsi bevezető

Itt is folytatódik a felújítás. Elnézve a ma reggeli állapotokat, nem is igen lesz vége a következő két hétben. (A BKK honlapján is így szerepel: “július 23-tól visszavonásig”. Sávelhúzások, sávlezárások: a Petőfi hídtól például továbbra is csak egy sávon lehet kijutni a városból, ugyanez igaz az ellenkező irányba is. Nagy baj ez a városnak.

3. Bartók Béla út

Ráadásul a környéken levő Bartók Béla úton is szakaszos sávlezárások nehezítik az életet, a Tétényi úttól, szinte a Szent Gellért térig. Ha minden igaz, ez legalább csak szeptember 30-ig.

4. Batthyány tér környéke

Továbbra is le van zárva a Bem rakpart, a fonódó villamos projekt miatt. A forgalom várhatóan ősztől is a Fő utcába lesz terelve, ami így továbbra is egy-egy sávban lesz járható a Margit híd irányába.

5. Zsigmond tér, Bécsi út, Frankel Leó út

Szintén a Budai fonódó villamos építése miatt a Bécsi út Szépvölgyi út és Nagyszombat utca közötti szakaszát lezárták, a Frankel Leó úton sávlezárások tapasztalhatók. Nagyon nehéz feljutni a Margit körútra.

6. M3-as fővárosi bevezető szakasza

A Szentmihályi úti felüljáró és az M0-ás autóút között felújítás miatt sávelhúzásra számíthatunk. Ezeken a szakaszokon csak 2-2 sávban közlekedhetnek az autók, ráadásul sebességkorlátozás is érvényben van. A munkálatok várhatóan szeptember 30-ig tartanak.

Necces továbbá az Éles sarok, valamint a belvárosi Erzsébet tér környéke, mindkettő felújítását szeptember 1-jére ígérik. Mi pedig reménykedünk erősen. Addig is a BKK honlapján elérhető az aktuális közúti közlekedést bemutató, rendszeresen frissülő térkép

 Útfelújítások: ősztől is káosz a fél város?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top