Aktuális

Brutál leépítés a Raiffeisennél

Az osztrák tulajdonú Raiffeisen az év elején már bezárta 13 magyarországi fiókját, most pedig újabb tizenöt egységre kerül lakat. Budapesten öt, vidéken pedig tíz bankfiókjuktól búcsúzhatunk.

Újabb leépítési hullámával nagyjából minden harmadik megmaradt fiókját bezárja a Raiffeisen bank. A teljes munkaidőben foglalkoztatottak számát is alaposan megnyirbálni tervezik, amitől jövő év végére kábé 15 százalékos személyikiadás-csökkenést remélnek. Az adminisztratív kiadásokat szintén ötödével tervezik megvágni. 2015 első felében 2123 alkalmazottja volt a Raiffeisennek Magyarországon.

A Raiffeisen Budapesten a Vörösvári u. 131., a Kecskeméti u. 14., a Hungária krt. 40-44., a Nagy Lajos király útja 212-214., valamint a soroksári Hősök tere 14. cím alatti fiókokat zárja be.

Brutál leépítés a Raiffeisennél

Egyre kevesebb fiókot üzemeltetnek Magyarországon

Vidéken a Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem út 17., a Cegléd, Kossuth tér 10/a., a Hajdúböszörmény, Kossuth Lajos utca 5., a Kiskunfélegyháza, Mártírok útja 2., a Makó, Széchenyi tér 9-11., a Mohács, Széchenyi tér 1., az Oroszlány, Rákóczi utca 26., az Ózd, Sárli út 4., a Szentendre, Városház tér 4. és a Tapolca, Fő tér 4-8. címen találhatók bankfiókra kerül lakat.

Karl Sevelda, a Raiffeisen Bank International vezérigazgatója közölte: ha a minden terveik szerint történik, 2016-ban már nyereséges lehet a magyarországi leánybank.

A Raiffeisen közölte: a devizahitelesekkel szembeni, egyoldalú kamatmódosítások miatti visszatérítési kötelezettségük eltorzította a pénzintézet 2014-es mérlegét, ez 251 millió euróval rontotta az eredményüket. Ebből 33 millió eurónyi veszteség az idei első fél év eredmény-kimutatásában jelent meg.

2015. második negyedévében 16 millió euró adózott nyereséget ért el a Raiffeisen magyarországi leánya. Ez az első negyedévi mínusz 21 millió euró után azt jelenti, hogy az idei első félévben ötmillió euró volt a veszteség. A Raiffeisennek körülbelül 560 ezer ügyfele van hazánkban.

 

További anyagaink a témában:

“Megnéztük a Facebookon, és nem kaphat hitelt!”

Ismeretlenek több száz ügyfél bankkártyájáról emeltek le pénzt

Mi lesz a pénzemmel, ha kivonul a bank?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top