Aktuális

Hőséggel indul a szeptember

Augusztus kánikulával búcsúzik, és szeptember első napján is nyári hőségben lesz részünk. Szerdától csökkenhet a hőmérséklet.

Folytatódik hétfőn a nyárias hőség sok-sok napsütéssel, erős UV sugárzással, legfeljebb vékony fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen. A délies szél napközben többfelé megélénkülhet, helyenként megerősödhet. A hőmérséklet délután 33 és 38 fok között alakul.

Az első szeptemberi iskolai napon, kedden is marad a túlnyomóan napos idő. Az enyhe hajnalt napközben 33–37 fok közötti hőmérséklet követi. A délnyugati szél többfelé megélénkül, megerősödik, így elviselhető válik a hőség.

Hőséggel indul a szeptember

Szerdától egy hidegfront hozhat némi felfrissülést

Szerdán hidegfront éri el a nyugati megyéket, északnyugaton feltámad az északira, északnyugatira forduló szél, az országnak ezen a területein már kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. Északnyugaton 30 fok alatt marad a csúcshőmérséklet, az ország keleti, délkeleti területein azonban szerdán is kitart a 35-36 fokos kánikula.

A hidegfront mögött várhatóan péntek késő délutántól már többfelé kialakulhat zápor, zivatar. Időnként megerősödhet a szél. A csúcshőmérséklet csütörtökön és pénteken 25 és 33 fok között alakul, délkeleten maradhat a hőség.

További hőség és kánikula témájú cikkek az NLCafén

Forrás: Időkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top