Aktuális

A neten árulja a diplomáját a munkanélküli nő

A fiatal nő úgy érzi, semmire sem megy a diplomájával, ezért úgy döntött, hogy pénzzé teszi. Ebből fizetné vissza a diákhitelét.

50 000 dollárért, vagyis közel 14 millió forintnak megfelelő összegért árulja a diplomáját az eBay-en egy Stephanie Ritter nevű amerikai nő. Négy évvel ezelőtt, a Floridai Állami Egyetem színháztudomány szakán diplomázott, ám azóta sem sikerült a szakmájában elhelyezkednie. Ráadásul 40 000 dolláros diákhitel-tartozása is van.

Az 50 000 dollár – vagy a legjobb ajánlat – ellenében Stephanie átadja a vevőnek a kiváló állapotban lévő diplomát, mellé pedig a diákévei alatt szerzett tapasztalatait is. Ez közelebbről azt jelenti, hogy a vevőt elviszi mindenhová, ahová a főiskola alatt gyakran járt, beleértve a kedvenc éttermeit, teázóit és bulihelyeit. Elviszi az iskola egyik színházi előadására, de megmutatja azokat a helyeket is, ahol gyorshajtási bírságokat kapott. Mindemellett 6 hónapra hozzáférést biztosít a vevőnek a főiskolai emlékeihez és fotóihoz a Facebookon.

Az eBay-en árulja a diplomáját egy nő

“Miért vesztegetnél el négy évet az életedből egy állami iskolában azért, hogy megszerezz egy darab papírt, ha az enyémet is megveheted?” – tette fel a költői kérdést a nő.

Stephanie persze tisztában van azzal, hogy kicsi az esélye annak, hogy bárki is valóban meg fogja vásárolni a diplomáját, ugyanakkor nagyon elege van. Bár azt mondja, ha elölről kezdhetné, akkor is továbbtanulna, ám valószínűleg egy másik várost és másik iskolát választana, és a tanulás mellett  pedig megpróbálna pénzt is keresni ahelyett, hogy felvenné a nagy összegű diákhitelt. A jövő egyetemistáinak és főiskolásainak pedig azt tanácsolja: legyenek óvatosak a hitelekkel!

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top