Aktuális

100 lányt zavartak haza az iskolából

Több mint 100 lányt küldtek haza az iskolából az első tanítási napon egy angliai iskolából. A tanulók lázadnak, az iskola azonban nem hajlandó engedni a szabályokból.

Az esetről az ITV számolt be. A Hertfordshire városban található iskolából azért küldték haza a lányokat (rögtön az első napon), mert az igazgató szerint túl rövid szoknyában érkezett a tanításra. 

“Én magam ellenőriztem a lányom ruháját, mielőtt elindult az iskolába, nevetségesnek tartom, hogy 100 lányt a ruhájuk miatt zavarnak haza. Így nem lehet senkit megkülönböztetni” – mondta egy 13 éves kislány anyja a tévének. Az másik felháborodott szülő úgy nyilatkozott, megérti, hogy ez a szabály, de a gyerek pont ugyanebben a szoknyában jár már tavaly is az iskolába.

Márpedig az igazgató szerint több éve ugyanaz a hagyomány az iskolába, amit a honlapjukon is feltüntetnek: a lányoknak legalább térdig érő, fekete rakott szoknyát kell viselniük. “Bárki járhat az iskolába, aki betartja az öltözködésre vonatkozó szabályokat. Ha egy gyerek hazamegy, átöltözik, és visszajön, azonnal beülhet az órára” – mondta Sue Collings igazgató.

 Iskolai öltözködés és a lányok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top