Aktuális

Hamarosan átadják a fonódó villamoshálózatot

már nem kell sokat várni. A jelenlegi helyzet szerint tartják a határidőt, és decemberre elkészül a fonódó villamoshálózat.

A tervek szerint december 23-án átadják a felújított, bővített villamoshálózatot. Az Óbuda és Újbuda közvetlen kötött pályás kapcsolatát létrehozó, 17 milliárd forint összértékű budai fonódó villamos projekt kivitelezése tavaly szeptemberben indult. Akkor erre a dátumra ígérte a fejlesztés befejezését a BKK, és mostani nyilatkozata szerint a határidő tartható – írja a magyaridok.hu.

A fonódó villamoshálózat célja, hogy a jelenleg széttagolt budai villamosvonalak összekötésével átszállásmentes kapcsolatok jöjjenek létre Észak-, Közép- és Dél-Buda között. A 17-es villamos egyesül három dél-budai járattal. Óbudáról átszállásmentes kapcsolat létesül a Batthyány téren, illetve a Széll Kálmán téren keresztül, a Móricz Zsigmond körtér érintésével Budafok, valamint Kelenföld felé.

Látványterv, forrás: BKK
Látványterv, forrás: BKK

A fonódó villamoshálózat Bem rakparti ága a Margit hidat és a Batthyány teret kapcsolja össze egybefüggő villamosvonallal, amely közvetlenül köti össze Óbudát és Újbudát. A Széll Kálmán téri ág megépítése közvetlen összeköttetést teremt Buda északi és déli része között.  A vonalakon új, alacsony padlós CAF villamosok járnak majd.

A kapcsolódó beruházások, mint a Széll Kálmán tér rekonstrukciója és a Clark Ádám téri villamosalagút bővítése, várhatóan jövő tavaszra fejeződnek be.

Olvass még többet Budapest közlekedéséről az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top