Aktuális

Durva! Már ennyi fiatal játszik szerencsejátékot

A fiatalok különféle trükkökkel kijátsszák a szüleiket, a felnőtteket. A Szerencsejáték Zrt. játékoskártyák bevezetését fontolgatja a védelemhez.

2009-ben, 2012-ben és 2015-ben mérték fel eddig a piacot. Kiderült, a felnőttek körében kevesebb a függők aránya: 200 ezerről 120 ezerre csökkent a számuk – valószínűleg azért, mert betiltották a pénznyerő automatákat. A szakértők állítják, a függőségi csoport más függőségi szenvedélyterületre csoportosult át. Egy friss kutatás szerint a 15–18 éves korosztály 40 százaléka rendszeresen játszik szerencsejátékot annak ellenére, hogy a törvény szerint nem is vehetnének részt ezekben a játékokban; ez nagyon magas számarány – írja a hirado.hu.

Az önkorlátozást ki tudja cselezni a 18 év alatti fiatal, ezt az északi országokban azonban nem tudja megtenni, mert központi adatbázissal ellenőrzik a játékosokat. A Szerencsejáték Zrt.-nél már fontolgatják a játékoskártyák bevezetését.

Veszélyesen sok a fiatal szerencsejátékos
Veszélyesen sok a fiatal szerencsejátékos

Olvass még a szerencsejátékokról az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top