Aktuális

2016-tól ingyenes lehet az okmánycsere és a felvételi

2016. január 1-jével eltörölhetnek egy sor állami járulékot és eljárási díjat. Ha valóban így lesz, akkor jóval kevesebb pénzt hagyunk majd az okmányirodában.

Jövő évtől eltörölhetik egyebek mellett az okmánycsere, a gépjármű-üzembehelyezés, a forgalmi engedély és a törzskönyv kiadásának díját, továbbá a cégkivonat, az adóigazolás, építésügyi engedélyek, az erkölcsi bizonyítvány, a tulajdoni lap kiadásának és a felsőoktatási felvételi eljárásnak a díját is, valamint a környezetvédelmi és műszaki matricákkal kapcsolatos költségeket – ismertette csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A hatósági erkölcsi bizonyítvány kiállításának díja jelenleg 3100 forint, a forgalmi engedélyé 6000 forint, de ugyanennyibe kerül a törzskönyv is, a felsőoktatási felvételi eljárás alapdíja (amivel három helyre lehet jelentkezni) pedig 9000 forint. Ilyen összegeket spórolhatunk tehát meg, ha a javaslat megvalósul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top