Aktuális

100 millió nő kaphat ingyen mobiltelefont a fejlődő országokban

Világszinten ma még 300 millióval kevesebb nőnek van saját mobiltelefonja, mint ahány férfinak, a következő években azonban változhat ez az arány.

100 millió rászoruló nő kaphat ingyen mobiltelefont a fejlődő országokban az elkövetkezendő öt évben annak a programnak a keretében, melyet két nagyvállalat, a Tata Communications és Mastercard tervez.

A fejlődő országokban élő nők számára a saját mobiltelefon birtoklása számos előnnyel jár, hiszen segítségével információkat, ismereteket szerezhetnek, függetlenebbé válhatnak szellemileg és anyagilag egyaránt, de biztonságosabbá is válik az életük, mindennek következtében pedig az életminőségük, közérzetük is javul.

A mobiltechnológia akár életeket is menthet, hiszen a betegek, illetve a várandós nők és kisgyerekes anyák, akik olyan területeken élnek, ahol nincs egészségügyi ellátás, a mobilos platformokon keresztül elérhetők. Az ilyen típusú felvilágosítás egy 2013-as felmérés szerint több mint 800 nő életét mentheti meg naponta.

“A generációnk legnagyobb lehetősége van a  kezünkben, hogy megszabadíthatjuk a nőket a szegénység és a függőség bilincseitől azáltal, hogy biztosítjuk számukra az információs és gazdasági lehetőségekhez való hozzáférést” – hangsúlyozta Rangu Salgame, a Tata Communications vezérigazgatója.

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top