Aktuális

Egyre többen vesznek jegyet a BKK jegyautomatáiból

Megkedvelték a budapestiek a tömegközlekedési jegykiadó automatákat, a jegybevétel közel fele már ezekből származik.

Az előzetes tervekhez képest mintegy húsz százalékkal több tranzakciót bonyolítanak az automaták, volt olyan nap, amikor csaknem negyedmilliárd forintnyi bevételt értek el.

Hraboczki Márton, a berendezéseket gyártó Scheidt&Bachmann Hungary ügyvezető igazgatója szerint az automaták sikerének egyik oka a bankkártyás fizetési lehetőség: a bevételt tekintve a forgalom mintegy 45 százalékát a kártyás fizetések adják, azok átlagos értéke jóval magasabb, mint a készpénzeseké, ugyanis csupán minden negyedik tranzakció kártyás fizetés.

Fotó: BKK
Fotó: BKK

Az ügyvezető tapasztalatai alapján a magyarok a 24 hónapos átlagnál hamarabb érték el az iparágra jellemző, automaták által bonyolított értékesítési arányt. A jegy- és bérletkiadó automaták telepítése 2014. március 28-án kezdődött, azóta háromszázat helyeztek üzembe a fővárosban, és hamarosan újabbakat szerelnek fel.

A közleményben kiemelték, hogy a budapesti elektronikus jegyrendszer kiépítésének folyamata újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis – az ütemtervnek megfelelően – a nyár végére lezárult a tervezési fázis.

Az elektronikus jegyrendszer bevezetése egész Budapestre nézve komoly gazdasági előnyökkel járhat. Az eddigi tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy az elektronikus jegyrendszer bevezetésével az összesített jegyárbevétel növekszik, miközben a költségek nagymértékben csökkennek. Az így megtakarított pénzt a tömegközlekedési cégek a szolgáltatások színvonalának emelésére tudják fordítani.

Legyen így!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top