Aktuális

Minden, amit az őszi szünetről tudni érdemes

Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, amit az idei őszi szünetről tudni érdemes. Az máris biztos, ilyen hosszú még sosem volt.

A 2015–16. évi iskolai tanévben rekordhosszúságú őszi szünetre lehet számítani.

Az őszi szünet legfontosabb tudnivalói

Az őszi szünet 2015. október 23-án, pénteken kezdődik, és 2015. november 2-a, hétfőig tart. Az iskolákban az október 23-i ünnepségekre, az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon, október 22-én kerül sor. Ezen a napon az iskolák ünneplőruha viselését írják elő. Egyre több tanintézményben tartanak halloweeni rendezvényeket, ezekre is a szünet előtti utolsó tanítási nap délutánján kerítenek sort.

Minden, amit az őszi szünetről tudni érdemes

Október 23-a ünnepnap és péntekre esik, így hosszú hétvégére számíthatunk, ugyanakkor munkanap-átrendezés ezúttal nem történik. Az őszi szünet utolsó napja, mindenszentek ünnepe szintén piros betűs ünnep, ám mivel 2015-ben vasárnapra esik, munkanap-átrendezéssel emiatt sem kell számolni.

Az őszi szünet utáni első tanítási nap 2015. november 2-a, hétfő lesz, így összességében 10 napot tölthetnek családi körben, tanítás nélkül a diákok.

További ősz, szünet témájú cikk az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top