Aktuális

Rákaptak a vásárlók az önkiszolgáló kasszákra

A Tesco után az Ikea szintén bevezette hazánkban is az önkiszolgáló kasszákat, melyek a hagyományos pénztárakkal párhuzamosan működnek. A vásárlók megkedvelték az újítást.

A Tesco 2010-ben vezette be hazánkban a gyorsfizető kasszákat, jelenleg 209 magyarországi áruházuk háromezer kasszájából 519 darab működik önkiszolgálóként  – írja a Világgazdaság. Az önkiszolgáló kasszát a  vásárlók mintegy harminc százaléka választja, sokan olyanok is, akik nagy kosárnyi árut akarnak kifizetni. Az áruházlánc további terminálok telepítését tervezi. 

Az Ikea szintén bevezette az önkiszolgáló kasszákat a várakozási idő mérséklése érdekében. A négy terminált azok vehetik igénybe, akik maximum tizenöt terméket vásárolnak. Fizetni kizárólag kártyával lehet.

Varga-Nagy Eszter, az IKEA PR-vezetője a lapnak elmondta: a céljuk az, hogy minden hagyományos pénztár mellett egy-egy önkiszolgáló pont is nyíljon, ennek hatékonyságára a karácsonyi időszakban számítanak leginkább.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top