Aktuális

Temetők nyitva tartása halottak napján és mindenszenteken

A halottak napi hétvégére érvényes nyitva tartási rendet gyűjtöttünk össze. A forgalmi rend jelentősen megváltozik a budapesti temetőkben, ugyanakkor a közlekedést mikrobuszokkal segítik.

A budapesti temetők nyitvatartási rendjét gyűjtöttük össze a halottak napi hétvégén. Mindenképpen fontos tudnivaló, hogy az ünnepi hétvégén 2015. október 29. és november 2. között a temetési szertartásokat szüneteltetik. A budapesti temetőkben október 31-én, szombaton és november 1-jén, vasárnap a Budapesti Temetkezési Intézet munkatársai ügyeletet tartanak, az ügyfélszolgálati irodák reggel 8 és este 6 óra között nyitva lesznek.

Így tartanak nyitva a temetők a halottak napi hétvégén

A budapesti temetők 2015. október 30. péntektől november 2. vasárnapig reggel 7 órától este 8 óráig tartanak nyitva. Az Újköztemető már október 23-án reggel 7 órától este 8-ig várta a  látogatókat. A reggel 7 órától este 5 óráig érvényben lévő, novemberben megszokott temetői nyitva tartási rend november 3-tól lép ismét érvénybe.

Gépjárműforgalom a temetőkben a halottak napi hétvégén

Október 30. péntektől november 1. vasárnapig a budapesti temetőkbe – az Újköztemető és a Fiumei úti sírkert kivételével – tilos behajtani.

Így tartanak nyitva a temetők halottak napján

Kivételes esetekben behajthatnak gépjárművek a temetőkbe

  • Érvényes mozgáskorlátozott-igazolvánnyal rendelkező látogatót szállító gépjárművek, időkorlátozás nélkül behajthatnak a temetőkbe, de csak abban az esetben, ha a gyalogos forgalom ezt lehetővé teszi.
  • Indokolt esetben a temető vezetője vagy annak megbízottja a nagyon idős vagy  járóképtelen, de mozgáskorlátozott-igazolvánnyal nem rendelkező személyt szállító gépkocsit beengedheti a temetőbe, ha az autó a gyalogos forgalmat nem akadályozza.
  • Az Újköztemetőbe október 23-án egész nap, október 31-én nyitástól november 2-án zárásig ingyenesen lehet behajtani a gépjárművekkel.
  • A Farkasréti, Erzsébeti, Óbudai temetőkben november 2-án nyitástól zárásig szintén ingyenesen lehet autóval behajtani.

A temetők munkatársai kérik a mozgáskorlátozott és nehezen mozgó látogatókat, hogy a halottak napi hétvégén lehetőség szerint reggel 7 óra és déli 12 óra között keressék fel a sírokat, ebben az idősávban ugyanis kisebb gyalogos forgalomra számíthatnak.

Az Angeli úti és a Tamás utcai temetőkbe gépjárművekkel sajnos egyáltalán nem lehet behajtani.

A temetőkben kisbuszok segítik a közlekedést a halottak napi hétvégén

Az Újköztemetőben október 23-án reggel 8 órától délután 4 óráig egy, míg október 31. péntektől november 2. vasárnapig 8 óra és délután 5 óra között három mikrobusszal szállítják a látogatókat, hogy minél könnyebben és egyszerűbben közlekedhessenek a temetőn belül.

A Fiumei úti sírkertben október 31-én és november 1-jén reggel 8 óra és délután 5 óra között szintén mikrobuszok beállításával segítik a közlekedést. A mikrobuszokat a temetőbe látogatók ingyenesen használhatják.

Halottak napi megemlékezések helyszínei és időpontjai a temetőkben

  • Angeli úti temető november 1. 15.00 óra
  • Cinkotai temető november 1. 14.00 és 15.
  • Rákospalotai temető november 1. 13.00 óra
  • Tamás utcai temető november 1. 10.00 óra
  • Óbudai temető november 1. 10 óra
  • Megyeri úti temető november 1. 17.00 óra
  • Pestlőrinci temető november 1. 15.00 órakor

További temető témájú cikkek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top