Aktuális

A NAV megcsinálja helyetted az adóbevallást

Az adóhatóság készítheti el 2016-tól mindazoknak a bevallását, akik csak egy helyről, a munkáltatójuktól kapnak fizetést.

Körülbelül minden harmadik adózó helyett az adóhatóság készítheti el az szja-bevallást jövőre a 2015-ben szerzett jövedelmekről. 1,6 millió olyan adózó élhet ezzel a lehetőséggel, aki 2015-ben kizárólag munkáltatótól szerzett jövedelmet, semmilyen kedvezményt nem érvényesít, illetve nem tesz önkéntes kölcsönös biztosító pénztári, nyugdíj-előtakarékossági, valamint nyugdí-jbiztosítási nyilatkozatot – írja a délmagyar.hu.

Az adózónak azon a nyomtatványon, amelyet munkáltatójától kap majd idei jövedelméről, egy jelöléssel kell nyilatkoznia – 2016. január 31-ig –, hogy felhatalmazza az adóhivatalt a bevallás elkészítésére. A NAV által készített bevallást ügyfélkapus bejelentkezés után meg lehet majd nézni, és ha az adózó nem ért vele egyet, önellenőrzéssel módosíthatja.

A NAV megcsinálja helyetted az adóbevallást

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top