Aktuális

A gyerekek elől lopták az ételt egy rákospalotai iskola menzáján

Felháborító dolog történt egy XV. kerületi általános iskola konyháján: a személyzet rendszeresen lopta a gyerekeknek szánt ételeket.

A XV. kerületi polgármesteri hivatalban egyre több szülő tett panaszt a Károly Róbert Általános Iskola menzájára, nem csupán a sótlan ételek miatt, de azért is, mert eltűnt a hús a tányérokról, és a gyerekek repetát sem kaptak, pedig járt volna nekik. Pintér Gábor alpolgármester az iskola igazgatójával nézte meg a térfigyelő kamerák felvételeit. Ekkor derült ki, hogy a személyzet zsákokban, rekeszekben lopja az ételt az iskola menzájáról – számolt be a megdöbbentő esetről a Figyelő.

Az alpolgármester feljelentést tett a rendőrségen. A másnap kiérkező rendőrök nem érték tetten a tolvajokat, ám a BRFK sajtóosztálya a lapnak úgy nyilatkozott, nem hagyták futni az elkövetőket. “Az ügyben folytatólagosan elkövetett lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás van folyamatban, amelynek keretében a nyomozóhatóság házkutatást, tanúkihallgatásokat foganatosított, és három személyt gyanúsítottként hallgatott ki” – tájékoztatták a lapot.

A XV. kerületi önkormányzat két konyhai dolgozót kirúgott, míg másokat áthelyeztek. A gyerekek pedig azóta rendesen kapnak enni a menzán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top