Aktuális

A siker kulcsa a helyes testbeszéd

Hé, szia, mizu, haver? Adj egy pacsit! – mondja a fiatal, nyakkendős tőzsdeügynök, majd egy seggriszát követve besiklik az irodába. Na ez az a szituáció, amit csak a filmeken látni, a való életben ritkán fordul elő.

És valószínűleg, ha elő is fordulna, senki nem díjazná különösebben, a főnökség legalábbis biztosan nem. Ugyanis megvannak azok a bizonyos íratlan munkahelyi szabályok, amelyekhez többnyire alkalmazkodunk, alkalmazkodnunk érdemes. Az sem mindegy, mikor mit mondunk, de az sem, hogy azt hogyan tesszük.

A siker kulcsa a helyes testbeszéd

A kommunikációnak nagyon fontos szerepe van abban, hogy valaki mennyire lesz sikeres a munkahelyén. Azonban itt nem csak a beszédkészségre gondolok. A testbeszéd ugyanilyen fontos. Az segít abban, hogy kifejezd, mennyire vagy hozzáértő, motivál és példát mutat. Látszólag kis hibák is tönkretehetik az üzleti kapcsolatokat, és akadályozhatnak abban, hogy céljainkat elérjük. Mutatok néhány szabályt, amit érdemes betartani.

A folytatásért kattints Kiss Emese caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top