Aktuális

Óriási káosz lehet decemberben a Tescókban

Karácsonykor is dolgozniuk kellene a Tesco alkalmazottainak, ezért szabotálhatják a munkát, és tömegesen jelenthetnek beteget decemberben.

A Tesco alkalmazottai a karácsonyi munkaidő-beosztás ellen emelték fel szavukat. Vállalhatatlannak tartják, hogy december 24-én 12 órakor ugyan bezárnak az áruházak, ám a cég utasítása szerint az utolsó vásárló távozása után a dolgozóknak akcióváltás miatt további három órán át kellene dolgozniuk. Így a túlnyomórészt családos nő dolgozók 17-18 óra előtt nem kezdhetnek bele az ünnepi készülődésbe, ráadásul a beosztásuk szerint karácsony második napján este fél tizenegyre már vissza kell térniük az áruházakba éjszakai munkavégzésre a másnap hajnali nyitás miatt. A történethez fontos hozzátenni azt is, hogy a Tescóban az árufeltöltéssel, polcpakolással megbízottak bére nagyon alacsony, havonta átlagosan nettó 70-80 ezer forintot keresnek – írja az Origo.

Óriási káosz lehet decemberben a Tescókban

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete azt jelezte, hogy az idei évre már feloldhatatlannak tűnő, munkaerő- és bérhiány miatti feszültség oda vezethet, hogy a dolgozók tiltakozásul szabotálni fogják a munkát a legforgalmasabb decemberi napokon. Bubenkó Csaba, a szövetség elnöke azt mondta, a Tesco hajlik rá, hogy engedjen a munkavállalói nyomásnak. Az Origo megkérdezte az áruházláncot, hogy döntöttek-e már az ügyben, de még nem érkezett válasz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top