Aktuális

Nagy siker volt a MÁV rajzpályázata

Haidekker Zsófia és Farkas András rajza díszíti jövőre a MÁV egyik mozdonyát. A közönségdíjasra még lehet szavazni.

A 9 éves Haidekker Zsófia és a 12 éves Farkas András rajza nyerte a vasút “Ha nagy leszek, vasutas leszek!” című rajzpályázatát. A pályázatról annak idején lapunk is hírt adott. Az ő munkáik díszítik hamarosan a MÁV-START egyik hatalmas, TRAXX típusú mozdonyának két oldalát. A 8 és 12 év közöttieknek kiírt pályázatra összesen 577-en küldtek be rajzot.

Nagy siker volt a MÁV rajzpályázata

Farkas András rajza

A könyvillusztrátort is tagjai közt tudó zsűri által kiválasztott rajzok alkotója a “mozdonymatrica” mellett iskolai osztályának is szerzett egy-egy látogatást a Magyar Vasúttörténeti Parkba. A közönségdíjas rajzra mától lehet szavazni az interneten, egészen november 30-ig.

A nyertes tanuló iskolai osztályának a MÁV-START egy belföldi osztálykirándulás vasúti költségét adja ajándékba. A közönségdíj nyertesének nevét a MÁV-csoport december elsején teszi közzé honlapján.

Nagy siker volt a MÁV rajzpályázata

Haidekker Zsófia munkája

A pályaműveket a MÁV szakembereiből, könyvillusztrátorból és a pályázat megvalósításába bevont szervezetek képviselőiből álló szakmai zsűri értékelte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top