Aktuális

Ezért kell a szmogriadót komolyan venni

Nagyvárosban élni remek dolog annak, aki szereti. Mozi színház hátán, minden hétvégén kulturális programok, parkok és kávézók tömkelege, na meg persze munkalehetőség, hogy valahol megkereshessük a mindezek élvezetéshez szükséges pénzt.

Nagyvárosban élni azonban önmagában véve is kockázatot jelent, hiszen az egyre több és egyre jobban kereső ember autóval közlekedik, télen fűteni akar, és a tömeget kiszolgáló városi ipar is mind-mind jelentősen rontja a levegő minőségét. De mit is jelent ez?

London, a szmog fővárosa

A szmog originál brit találmány, innen indult ugyanis a légszennyezéshez szükséges ipari forradalom mintegy kétszáz évvel ezelőtt. Ráadásul az angol főváros éghajlata is tökéletesen kedvez a téli szmog kialakulásának, hiszen a nulla fok körüli hőmérséklet és az állandó jelleggel párás, nyirkos idő a füstköd melegágya. A tartós fagyot nem szeretik a légszennyező anyagok, de az Londonban egyébként is ritka vendég.

A folytatásért kattints a Tanárnő caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top