Aktuális

A Lufthansa légiutas-kísérőinek sztrájkja a budapesti járatokat is érinti

A Lufthansa német légitársaság a légiutas-kísérők sztrájkja miatt törölte 923 járatát, köztük több budapestit. Frankfurt és Düsseldorf után hétfőn már a müncheni reptér sem indít és fogad gépeket.

Az Ufo német ágazati szakszervezet vasárnap átmenetileg szüneteltette a november 6-án, pénteken kezdett sztrájkját, hétfőn ugyanakkor tovább folytatják azt, és Frankfurt és Düsseldorf után Münchenre is kiterjesztették.

A frankfurti és a düsseldorfi repülőtéren november 9-én, hétfőn 4.30 órától 23 óráig, míg Münchenben hajnali fél 5-től éjfélig sztrájkolnak a Lufthansa légiutas-kísérői.

A légitársaság vasárnapi közleménye szerint a munkabeszüntetés miatt 929 járatot kellett törölniük, ami 113 ezer utast érint. A Lufthansa négy Frankfurtból Budapestre, valamint három Münchenből Budapestre közlekedő járatát törölte, és természetesen ezek párjait, azaz négy Budapestről Frankfurtba és három Budapestről Münchenbe tartó járatot is.

A német sztrájk a budapesti járatokat is érint

A sztrájk a Lufthansa anyavállalatot érinti, a konszernhez tartozó leányvállalatok, így a Germanwings, a Eurowings, az Austrian Airlines és a Swiss zavartalanul működnek, a járatokat a menetrend szerint indítják és fogadják.

A Lufthansa működését sorozatos munkaügyi viták terhelik. A légiutas-kísérők legutóbb 2012-ben sztrájkoltak, de a pilóták 2014 áprilisa óta már 13 alkalommal szüntették be a munkát. A földi személyzet két figyelmeztető sztrájkja 2013-ban jórészt megbénította a társaságot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top