Aktuális

Aki nem kéri a reformmenzát, a napköziben sem maradhat

Csak azok a diákok maradhatnak napközisek, akik befizetik az iskolai menzát. Márpedig a reform bevezetése óta a gyerekek szerint az ebéd ehetetlen, ezért sokan inkább lemondanák.

Szegeden főleg a felsősök és a középiskolások mondják le a menzát. Szeptember óta közel ezer fővel kevesebben fizetnek az iskolai étkezésért a menzareform után tapasztalható minőségromlás miatt. Az óvodások és alsó tagozatos iskolásokat ugyanakkor rákényszerítik a befizetésre, mert aki nem ebédel az iskolában, annak a legtöbb intézményben a napközit sem biztosítják.

Sokan az első hónap után lemondták a menzát, mert a diákok szerint ehetetlen. Már azok a szülők is inkább otthon főznek, akik kedvezményesen fizethették a menzát, mert a gyerekek éhesen mennek haza.

A napközis diákok jobb híján kis sótartóval mennek a menzára ebédelni, amiért elvileg büntetést is kaphatnának – tudta meg a Délmagyar.

Aki nem kéri a reformmenzát, a napköziben sem maradhat

További menzareform témájú cikkek az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top