Aktuális

Betiltanák a burka viselését Németországban

A Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) betiltaná az egyik hagyományos muszlim ruha, a teljes testet elfedő burka viselését Németországban.

“A burka viselését tiltó törvényt minél előbb el kell fogadni – fogalmazott Ilse Aigner bajor pénzügyminiszter. – Az első és legfontosabb, hogy mindenki mutassa meg az arcát, erről szól a társadalmi együttélés, hogy látjuk egymást.”

A pénzügyminiszter hozzátette: a tilalom nem csupán a Németországban élőkre, de a turistákra is vonatkozna. Hangsúlyozta, hogy amikor Iránban tartózkodott, tiszteletben tartotta a helyi szokásokat és fejkendőt viselt, cserébe viszont ő is elvárja a muszlim nőktől, hogy Németországban ne takarják el az arcukat.

Betiltanák a burka viselését Németországban

Bajorországban tavaly áprilisban a tanároknak megtiltották, hogy az iskolában burkát viseljenek. Két éve viszont egy jelentés arra a megállapításra jutott, hogy a burka nyilvános viselésének tilalma alkotmányellenes lenne.

Franciaországban 2011 óta tilos nyilvános helyen burkát viselni, a svájci Ticino kantonban pedig hamarosan szintén életbe lép a burka tilalma, mely a turistákra is vonatkozik majd.

Forrás: The Local

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top