Aktuális

Párizsi merényletek: azonosították a Bataclan koncertteremben lövöldöző harmadik terroristát

Azonosította a francia rendőrség a Bataclan klubban 90 ember életét kioltó lövöldözés harmadik elkövetőjét is. A 23 éves terrorista a vérengzést követően felrobbantotta magát.

A francia állampolgárságú, Strasbourgban letelepült Fouad Mohamed Aggad hét dzsihadistával megjárta Szíriát. Társai tavaly érkeztek Franciaországba, a 23 éves Aggad viszont csak néhány héttel később indult vissza Európába.

Mint arról az NLCafé is beszámolt, a november 13-i párizsi merényletekben 130 ember veszítette életét. A Bataclan klubban elkövetett, kilencven áldozatot követelő vérfürdő során mindhárom terrorista meghalt a rendőri beavatkozást követően, ketten felrobbantották magukat, a harmadikat pedig a kommandósok ölték meg. A két másik merénylőt korábban azonosították, ők is francia állampolgárok voltak. Fouad Mohamed Aggadot december első hétvégéjén DNS-minták alapján azonosították, amelyeket a családtagoktól vett mintákkal is összehasonlítottak.

A férfi hét társát 2014 májusában, miután visszatértek Franciaországba letartóztatta a rendőrség, az ügyészség ezt követően terrorizmussal kapcsolatos bűnszövetkezetben való részvétel gyanúja miatt büntetőbíróság elé küldte őket.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Még több cikk a párizsi merényletekről az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top