Aktuális

Egy macska áll a polgármester-választás élén

Egy macska lett a szibériai Barnaul sztárja, miután megelőzte ember vetélytársait az orosz városban tartandó polgármester-választás előtti online közvélemény-kutatáson.

A  650 ezres lélekszámú városban kitört korrupciós botrányok is nagy szerepet játszottak abban, hogy a Barszik névre hallgató, másfél éves skót lógófülű kandúrra a szavazásra jogosultak 91 százaléka adná le voksát az Altaj online helyi hírportál szerint.

A Vkontakte orosz közösségi portálon december elején megjelentetett közvélemény-kutatásban mintegy 5400-an vettek részt. 

Egy macska vezeti a népszerűségi listát a választásk előtt

A hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolt Igor Szavincev polgármester augusztusban mondott le. 2010 óta vezette a várost. Állítólag rokonainak adott el áron alul városi telkeket, ami miatt több mint 11 millió rubeles bevételtől ( 44,77 millió forint) esett el a város. 
A volt polgármester fiát, Makszimot csalás miatt tartóztatták le, miután februárban Thaiföld kiadta Oroszországnak.

A polgármester-választást december 22-én tartják, a városi tanács következő ülésén. A hat hivatalos jelölt közül Szergej Dugin, a területi közigazgatás feje a másik esélyes.

Egy macska vezeti a népszerűségi listát a választásk előtt

Az emberek úgy látják, hogy a mai vezetőik nem képesek megfelelni a feladataiknak. Az Altaj Online reményei szerint a macska egy újságíró “tolmácsolásával” még kérdést is feltehet Vlagyimir Putyin elnök éves sajtóértekezletén, csütörtökön. “Biztos vagyok benne, hogy ez felhívja a  figyelmet a helyi problémákra, és segít befektetőket hozni a városba” – írta kedden “Barszikot idézve” az Altaj Online. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top