Aktuális

Ők kaphatnak útdíjkedvezményt

Sem a díj, sem a díjköteles utak száma nem változik jövőre. A nagycsaládosok és a mozgáskorlátozottak viszont kedvezményt kaphatnak.

Nem lesz több a fizetős út, és a díjak sem változnak jövőre, a nagycsaládosok és a mozgáskorlátozottak olcsóbban autózhatnak. A családi kisbuszok után eddig drágább matrica kellett, és a családok csak utólag igényelhették vissza a különbözetet. Januártól viszont a 7 személyes autókra is a legolcsóbb: D1-es matricát kell megvenni – számolt be a híradó.hu.

Egy rendelettervezet szerint januártól csak D1-es útdíjat kell fizetniük azoknak, akik négy gyerek után kapnak családi pótlékot, vagy mozgáskorlátozottak számára kiállított parkolási igazolványuk van. Ez a támogatás azonban csak a hétszemélyesnél nagyobb autókra vonatkozik. Az érintett családoknak eddig magasabb kategóriájú matricát kellett venniük, a különbözetet pedig visszakérhették.

Ők kaphatnak útdíjkedvezményt

Olvass még az útdíjról az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top