Aktuális

Négy napig nem vásárolhatunk – karácsonykor lesz az eddigi leghosszabb zárva tartás

Visszatér a kötelező vasárnapi zárva tartás, ezért karácsony után csak hétfőn lehet legközelebb vásárolni az üzletekben. Legkésőbb csütörtökön, 24-én délig vásárolhatunk, legelőször pedig hétfőn, 28-án.

Az eddigi leghosszabb zárás jön

Azon senki sem csodálkozik, hogy 25-én és 26-án, karácsony első és második napján zárva lesznek a boltok, hiszen mindkét nap piros betűs ünnepnap. Így volt ez minden évben, azonban a vásárlók hozzászoktak ahhoz, hogy 27-én már lehet élelmiszert és minden mást is vásárolni. Idén ez másképp lesz, mert vasárnapi nap következik a karácsonyi ünnepnapok után, és zárva lesznek az üzletek. December 24-én délig lesznek nyitva a boltok, tehát majdnem négy napra kell előre megvásárolni akkor az élelmiszert.

Négy napig nem vásárolhatunk – karácsonykor lesz az eddigi leghosszabb zárva tartás

Amik nyitva tartanak

A jogszabályok alapján nyitva lesznek 24-én déltől ügyeleti rendben a benzinkutak és a gyógyszertárak, továbbá a piacok, vásárok, vasúti és autóbusz-pályaudvarok, a repülőterek üzletei és a 200 négyzetméternél kisebb boltok, feltéve hogy tulajdonos vagy segítő családtag áll a pult mögött. A különböző szolgáltatókat, a fodrászokat vagy a kozmetikusokat nem érinti a nyitvatartási tilalom, így ők eldönthetik, meddig tartanak nyitva 24-én. A vendéglátóhelyekre, szórakozóhelyekre sem vonatkozik a zárvatartási tilalom.

Még több a vasárnapi zárásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top