Aktuális

Kéz és láb nélkül él, de nem ismer határokat Zuly Sanguino

A 25 éves lánynak pokoli gyerekkora volt, ma mégis ő ad erőt és életvezetési tanácsokat másoknak.

Zuly 25 éves és tetraaméliás, vagyis végtagok nélkül született, akárcsak Nick Vujicic, az ismert tréner, prédikátor. Édesanyja kezdettől fogva igyekezett önállóságra nevelni a lányt, hogy felnőttként önálló, független nő lehessen majd. Zuly megtanult önállóan enni, fürdeni, bevetni az ágyat, sminkelni, lényegében mindent megold segítség nélkül.

Pedig a kolumbiai lány gyerekkorát súlyos traumák árnyékolták be: csak kétéves volt, amikor édesapja öngyilkos lett, 7 évesen pedig Zulyt megerőszakolták. Külseje miatt rengeteget szekálták, zaklatták, ezért tinédzser korában kis híján ő is öngyilkos lett.

Végül aztán édesanyja támogatásának köszönhetően sikerült erőt vennie magán, s úgy döntött, fityiszt mutat a sorsnak, és csak azért is élvezni fogja az életet. Megtanult szájjal festeni, és elképesztő tehetségének, kitartásának hála, ma már a művészetből él. Rendszeresen hívják rádió- és tévéműsorokba, és ösztönző beszédeket tart cégeknél, iskolákban, börtönökben.

Hiszem, hogy a fizikai és a mentális korlátaink ellenére bármit meg tudunk tenni, ha szívvel cselekszünk. Az akadályok tanítanak bennünket. Épülünk általuk, s amit így megtanulunk, azzal segíthetünk másoknak, hogy túljussanak életük mélypontján” – vallja a lány.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top