Aktuális

Kölni erőszak: szexuális kényszerítéssel és lopással vádolnak két algériai állampolgárt

Szexuális kényszerítéssel és lopással gyanúsították meg azt a 26 éves algériai férfit és 22 éves társát, akiket a szilveszteri kölni erőszak feltételezett elkövetőiként vettek őrizetbe.

Az algériai fiatalembert és egy 22 éves társát a Köln melletti Kerpenben vették őrizetbe egy menedékkérőket befogadó állomáson. Két olyan mobiltelefont találtak náluk, amelyeket a szilveszteri erőszakos támadások során zsákmányolhattak.

A német hatóságok feltételezése szerint az egyik készüléket az algériai gyanúsított rabolta el tulajdonosától szexuális támadás során, a másikra pedig zsebtolvajlással tett szert az a csoport, amellyel megjelent szilveszter éjszakáján a kölni dóm és a főpályaudvar előtti téren.

Az utóbbi napokban egy Aachenben elhelyezett menedékkérő fiatalembert is őrizetbe vettek, nála is olyan mobilt találtak, amelyet szilveszterkor raboltak vagy loptak el tulajdonosától a kölni dómnál. Ezzel huszonegyre emelkedett a szilveszteri, nők elleni erőszakos bűncselekmények feltételezett elkövetőinek száma.

A kölni ügyészség Újév nevű nyomozócsoportjánál eddig 883 áldozat jelentkezett, 497-en szexuális bűncselekményről számoltak be. Összesen 766 feljelentést tettek, 381-et szexuális bűncselekmények miatt – írta a Kölner Stadtanzeiger című lap. A feljelentések száma azért alacsonyabb, mert vannak esetek, amelyekben több áldozat közösen tett feljelentést.

Kölni erőszak: szexuális kényszerítéssel és lopással vádolnak két algériai állampolgárt

További cikkek a kölni erőszak témájában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top