Aktuális

100-200 ezer forintos ösztöndíjat kaphatnak a fiatal orvosok

Bővült a rezidenstámogatási program, a szakorvos- és szakgyógyszerészjelöltek havi 100-200 ezer forintos ösztöndíjra pályázhatnak.

A kormány a betegellátás színvonalának javítása, az egészségügyi hiányszakmák helyzetének javítása és az orvosok itthon tartása érdekében bővítette a rezidenstámogatási programot – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Egészségügyért Felelős Államtitkársága.

Hiányszakmák

Felidézték: a szakorvosképzés tavaly júliusban hatályba lépett rendszere a szakképzésüket azután megkezdőknek bevezette a szakorvosjelöltek hiányszakmás ösztöndíját, amely nettó 150 ezer forint támogatást nyújt a sikeresen pályázóknak. Az ösztöndíjra minden olyan szakorvos- és fogszakorvosjelölt pályázhat, aki a miniszteri tájékoztatóban meghatározott hiányszakmás képzések valamelyikében részt vesz vagy részt fog venni.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (ENKK) honlapján már elérhető a pályázati felhívás, és ismét pályázhatnak a szakorvosjelöltek a Markusovszky Lajos-ösztöndíjra, a csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosjelöltek a Méhes Károly-ösztöndíjra, az oxyológia és sürgősségi orvostan szakorvosjelöltek a Gábor Aurél-ösztöndíjra, a szakgyógyszerészjelöltek pedig a Than Károly-ösztöndíjra.

100-200 ezer forintos ösztöndíjat kaphatnak a fiatal orvosok

100-200 ezer forintot kaphatnak

A közlemény szerint az ösztöndíjas szakorvos- és szakgyógyszerészjelöltek havonta nettó 100 ezer forint, az üres házi gyermekorvosi körzetek betöltését szolgáló Méhes Károly-ösztöndíjat elnyerő gyermekszakorvos-jelöltek, valamint a Gábor Aurél-ösztöndíjas sürgősségi szakorvosjelöltek havi 200 ezer forint ösztöndíjat kaphatnak.

Az egészségügyi államtitkárság azt írta: az idei költségvetésben biztosított csaknem 1,8 milliárd forintos keretösszeg lehetővé teszi, hogy minden, előző évben végzett fiatal orvos részesülhessen a támogatásban, ha vállalja a pályázati kiírásban meghirdetett feltételeket. A részletes pályázati feltételek megtalálhatók az ENKK honlapján. A pályázatokat február 3-áig lehet benyújtani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top