Aktuális

Rendkívüli hóhelyzet az USA-ban

A rendkívüli hóviharra vonatkozó veszélyjelzést az USA több államára adták ki. Baltimore térségében napok óta esik a hó, komoly fennakadást okozva a közlekedésben is. 4500 repülőgépjáratot töröltek, és árvízre is számítaniuk kell a keleti parton élőknek.

Az Egyesült Államok keleti partvonalát a tél legnagyobb hóvihara fenyegeti. A Washington Állam-beli Baltimore vonalán végigsöprő hóvihar körülbelül 75 millió embert érint. A tornádó jelentős mennyiségű hóval és közel 100 km/órás viharos széllel érkezett. A rendkívüli időjárási helyzetben az öböl mentén élőknek hatalmas hullámokra és árvízre is számítaniuk kell.

Több mint 4500 pénteki és szombati repülőjáratot töröltek, miközben Georgia Állam kormányzója 21 megyére terjesztette ki a készültséget, amelyhez azóta Pennsylvania, Tennessee, Maryland, Virginia és Észak-Karolina államok is csatlakoztak. Már eddig is legalább 160 közúti baleset történt a csúszóssá vált utak miatt Virginiában – hangzott el a CNN híradásában.

Ilyen rendkívüli időjárás uralkodik az Egyesült Államokban

A tél legnagyobb hóvihara az USA keleti partja mentén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top