Aktuális

Kitiltották a diszkókból a menekülteket

A menekültek molesztáltak, és kiraboltak szórakozókat, valamint zaklatták a női vendégeket a vécékben.

Szinte valamennyi klubból és diszkóból kitiltották a menedékkérőket a németországi Freiburgban. Az intézkedésre azután került sor, hogy a menekültek egyes csoportjai molesztálták a vendégeket, és behatoltak a női mellékhelyiségekbe. Sőt volt, hogy késsel támadtak a szórakozókra, és meglopták őket – számolt be a hírTV.

A napokban pedig a zwickaui uszodából is kitiltották a menekülteket, miután egy részük zaklatta a fürdőző nőket, akárcsak korábban az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Bornheim uszodájában, ahol a zaklatók a menedékkérőket befogadó közeli állomás férfi lakói közül kerülnek ki.

Egyre több molesztálási ügy

A külföldiek által elkövetett szexuális zaklatások kérdésköre a szilveszterkor Kölnben és más városokban nők sérelmére elkövetett tömeges szexuális zaklatások és rablások révén a német nyilvánosság egyik központi témája lett (szilveszterkor az ország tizenhat tartománya közül tizenkettőben történtek ilyen jellegű bűncselekmények, a gyanúsítottak szinte mind külföldiek, jellemzően észak-afrikai menedékkérő férfiak). Szinte naponta ad hírt a sajtó ilyen ügyekről.

Elmarad a farsangi felvonulás

Az egyre feszültebb légkör miatt még egy farsangi felvonulást is lemondtak. Az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Rheinberg önkormányzata ugyanis visszavonta a kisváros Orsoy nevű negyedére február 8-ra tervezett farsangi felvonulás megrendezésére kiadott engedélyt. Az indoklás szerint a kölni események tapasztalatai alapján nem lehet kizárni, hogy az Orsoy-i menedékkérőket befogadó állomás lakói és a felvonulás résztvevői között “zavar” keletkezik, és akár “konfliktus” is kialakulhat a városnegyedbe látogató csoportok “összetétele”, illetve a felvonulások alkalmával szokásos alkoholfogyasztás miatt.

Olvass még a menekültekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top